Carti Reviste
    Cautare avansata ABONARE NEWSLETTER
Carti > Categorii > Sociologie , Antropologie si etnologie
Categorii    Sociologie , Antropologie si etnologie, 22 titluri
Aboneaza-te la newsletter
Aboneaza-te si vei afla ultimele noutati din domeniu.
       
1 2 3
Volum premiat in cadrul concursului de debut „Ioan Petru Culianu” pe 2005.
Lucrarea evoca influenta pe care a avut-o postmodernismul in studiile antropologice, combinind deconstructia lui Derrida cu analiza de discurs inspirata de Foucault. Postmodernismul in antropologie a demonstrat faptul ca alteritatea culturala poate fi pusa in evidenta doar de experientele creative pe teren, insotite de tehnici textuale imaginative.
Pret: 22,90 RON
   
 
Pragul si neantul
Adela Toplean
Volum premiat in cadrul concursului de debut „Ioan Petru Culianu” pe 2005.
Pret: 19,80 RON
   
Volumul prezinta in detaliu activitatile ce intervin intr-o cercetare sociologica, modalitatile de efectuare urmind a fi selectate in functie de specificul domeniului si de obiectivele urmarite.
Pret: 17,50 RON
   
 
Satul romanesc pe drumul catre Europa
Malina Voicu, Bogdan Voicu
Cercetare ce reuneste numerosi contributori in cadrul programului-experiment „Satul romanesc, sat european”, lucrarea investigheaza reprezentarile despre Europa ale locuitorilor din mediul rural, dar si atitudinile si comportamentele acestora in raport cu valorile civice consacrate.
Pret: 29,95 RON
   
 
Sociologia migratiei
Remus Gabriel Anghel, Istvan Horvath
Migratia este unul dintre procesele sociale care influenteaza profund societatea romaneasca actuala; totusi, din bibliografia de specialitate lipsesc inca lucrarile stiintifice care sa redea complexitatea acestui fenomen.
Pret: 29,95 RON
   
O gama larga de teme mereu discutate si disputate in toate mediile sociale – cum ar fi raportul dintre categorii, grupuri si institutii sociale, familia, educarea copiilor, politici si programe sociale etc. –, abordind atit dimensiunea obiectiva, structurala, cit si latura subiectiva a realitatii sociale.
Pret: 37,50 RON
   
Confruntata cu probleme specifice, cum ar fi saracia, somajul, infidelitatea, divortul, dar si complexe, de tipul transformarilor sociale din ultimele decenii si liberalizarea la nivel mondial a conceptiilor referitoare la relatia de cuplu, familia a fost pusa in fata unei reevaluari stiintifice, avind nevoie de abordari si solutii menite sa vina in intimpinarea cerintelor societatii.
Pret: 25,95 RON
   
Sociologia se afla inca in faza definirii ca stiinta: exista o multime de tentative de constructie sociologica, bazate pe principii explicative diferite, care par sa se excluda unele pe altele.
Pret: 28,95 RON
   
 
Strategia cercetarii
Ronald F. King
Cele treisprezece cursuri reunite in volum prezinta motivele, obiectivele studierii metodelor de cercetare din stiintele sociale, precum si etica cercetarii stiintifice. Problemele dezbatute privesc rolul stiintelor sociale si mijloacele prin care acestea contribuie la cunoasterea umana in general.
Pret: 23,50 RON
   
Extrem de interesant atit pentru istorici, cit si pentru politologi sau teoreticieni din domeniul stiintelor sociale, volumul deschide o serie de „piste polemice”.
Pret: 24,50 RON
   
1 2 3

       

Termeni si conditii | Contact

© 2005 Metropolis Itrade. Conceput si realizat de matrix<works/>
CUI: 24089618, J40/10984/23.06.2008
Telefon +40 734 181 455