Carti Reviste
    Cautare avansata ABONARE NEWSLETTER
Carti > Categorii > Filologie
Categorii   Filologie, 27 titluri
Aboneaza-te la newsletter
Aboneaza-te si vei afla ultimele noutati din domeniu.
       
1 2 3
 
Fiindca, in pofida ritmului accelerat in care ne miscam si a schimbarilor bulversante de peisaj intelectual, exista in toate domeniile, inclusiv in teoria literara si in teritoriile inca putin explorate ale studiilor culturale, numeroase intrebari, controverse, ipoteze, interpretari, teorii care continua sa agite spiritele, fara ca o solutie acceptabila (caci de una definitiva e foarte rar cazul) sa se fi conturat.

(Paul Cornea)
Pret: 30,00 RON
   
Volum aparut in coeditare cu Biblioteca Apostrof.
Pret: 19,90 RON
   
Doctrina lui William Ockham privind statutul ontologic al universaliilor este una dintre piesele centrale in filosofia secolului al XIV-lea: in acest mediu s-au format principalele viziuni asupra universului modern si au fost luate principalele decizii de desprindere a universului filosofic de reprezentarea ierarhica asupra lumii, dominanta a gindirii premoderne.
Pret: 14,90 RON
   
Nascut in 1909, in Romania, dintr-un tata roman si o mama de origine franceza, Eugen Ionescu/ Eugene Ionesco si-a trait copilaria in Franta, inainte de a se intoarce in Romania pentru studii secundare si universitare. Critic literar, poet, polemist, romancier, tinarul scriitor roman Eugen Ionescu, a carui prima limba era franceza – la fel ca si lecturile –, isi traia la modul conflictual dubla identitate culturala, simtindu-se cumva in exil in tara sa natala.
Pret: 27,25 RON
   
Dialog intre umbre moderne si modele ale trecutului, cartea se apleaca asupra unui teatru ce sta sub semnul indoielii. Indoiala fertila a unui indeterminabil, a unei indecizii: iluzie sau adevar, suspiciune sau incredere? Caci ce altceva este aici fantoma, daca nu generatoarea unor intrebari nelinistitoare, dar fundamentale pentru definirea esentei teatrului?
Pret: 26,95 RON
   
Manualul le ofera cursantilor oportunitati de practica, referinte si materiale autentice, pentru a-i ajuta sa dobindeasca aptitudinile de scriere necesare studiului sau lucrului in strainatate. In acelasi timp, ii ajuta pe specialisti sa pregateasca si sa predea cursuri de scriere academica. Sectiunile trateaza principiile si greselile frecvent intilnite in scrierea academica, etapele acesteia, chestiuni legate de etica si de documentarea surselor.
Pret: 22,95 RON
   
 
Profesorul Dumitru Irimia ne ofera in Gramatica sa o sinteza impresionanta nu numai prin dimensiuni si cuprindere (in sectiunile "clasice" ale gramaticii, "Morfologia" si "Sintaxa", este integrat lexicul, in temeiul raportului sistem lexical-sistem gramatical), ci si prin modul de abordare stiintifica. In problemele controversate ale gramaticii, specialistul iesean, printr-un dialog permanent cu Gramatica Academiei si cu cele mai importante studii si gramatici de autor, propune solutii riguros argumentate sub aspect stiintific, din perspectiva intelegerii limbii in functie de cunoastere si comunicare.
Pret: 59,50 RON
   
 
„A pune cap la cap o munca de 14 ani, a o aseza arhitectural cu temelie si acoperis inseamna de fapt a oferi contemporaneitatii si mai ales posteritatii un instrument de lucru absolut necesar cum nici nu exista. Peste vreo 50 de ani, cind multi dintre noi nu vom mai fi, o asemenea carte cu cele patru volume ale ei va avea valoarea unei calauze devotate intr-un timp cind, din pacate, oamenii vor fi orbi si ireversibil internetizati.” (Dan Stanca)
Pret: 29,95 RON
   
Mansarda cu portocale reprezinta debutul editorial al  Luminitei Marcu. Volumul mixeaza confesiunea cu seriozitatea eseistica. Este o carte profund personala care incearca sa recompuna imaginea unei relatii „amoroase” cu Spania si cu limba spaniola. De aceea, textele critice din zona studiilor literare sint dublate de fragmente de jurnal intim. Mansarda cu portocale vorbeste despre frumusetea frivola a gratuitatii, despre farmecul terapeutic al lucrurilor importante facute aproape in joaca.
Pret: 17,95 RON
   
 
„E vorba aici de istoria unei relatii de lectura, care se intinde peste multi ani, care trece deci prin istoria propriu-zisa, fara s-o ignore, cum o ignora sistemele critice pur formaliste, incercind sa gaseasca un echilibru intre cele trei tipuri de intentionalitate pe care le distinge Umberto Eco si care trebuie luate in seama in orice act de lectura responsabil: intentia autorului (intentio auctoris), intentia textului (intentio operis) si intentia cititorului (intentio lectoris). ” (Matei Calinescu)
Pret: 19,95 RON
   
1 2 3

       

Termeni si conditii | Contact

© 2005 Metropolis Itrade. Conceput si realizat de matrix<works/>
CUI: 24089618, J40/10984/23.06.2008
Telefon +40 734 181 455