Carti Reviste
    Cautare avansata ABONARE NEWSLETTER
Literatura si Lingvi ...   Eseistica, 77 titluri
       
1 2 3 ... 6 7 8
„Dorin Tudoran este unul din cei mai indrazneti si straluciti analisti ai perioadei de criza a comunismului, prelungita, in buna masura, si dupa 1989.” (Gheorghe Grigurcu)
Pret: 22,90 RON
   
„In ciuda avantajelor evidente – cind le privesti de la distanta –, nu am putut rezista in SUA. E ciudat... Ma bucur ca America exista si acum, ca am vazut (poate si inteles) ceva din ea, mi-ar fi aproape imposibil sa devin antiamerican. Dar, pe de alta parte, nu as putea trai acolo.” (Radu Pavel Gheo)
Pret: 22,95 RON
   
O continuare a volumului Interstitii (publicat de Polirom in 1998), noua carte a lui Alexandru Calinescu, Adriana si Europa, reuneste o serie de articole publicate in Dilema si Dilema Veche, aratind aceeasi libertate a gindirii si aceeasi dezinvoltura in a trece frontierele dintre fictiune si realitate, dintre literatura si imediatul cotidian.
Pret: 17,90 RON
   
„Parafrazindu-l pe Caragiale, putem spune ca Tudor Octavian «aude enorm si simte monstruos». E atit de convingator cind povesteste, incit nu vrei sa nu-l crezi nici atunci cind se lasa furat de fantezie. Umorul are aici un rol extrem.” (Marius Chivu)
Pret: 29,50 RON
   
 
Arta romanului
Kundera Milan

 Opera fiecarui romancier contine o viziune implicita a istoriei romanului, o idee despre ceea ce este romanul: tocmai aceasta idee a romanului, inerenta romanelor mele, incerc eu sa o exprim." (Milan Kundera)

 

Pret: 25,00 RON
   
 
Articole burgheze
N. Steinhardt

„Un corpus de avertismente spulberatoare de iluzii, semnalind derapaje, atragind atentia asupra marilor pericole camuflate de bune intentii, de cuvinte seducatoare sau de pura demagogie.” (Nicolae Mecu)

 

Pret: 62,95 RON
   
 
Capitalism de cumetrie
Dumitru Tepeneag
Volumul include articole publicate in Cotidianul, in perioada iulie 2001-martie 2003, unele cu caracter polemic, altele fiind concepute sub forma unor asa-zise dialoguri cu alter-egoul sau, Ed Pastenague – pseudonim sub care autorul a publicat romanul Porumbelul zboara –, despre viata literara, sociala si politica din Romania.
Pret: 26,95 RON
   
 
Cartea vietii mele
Eugen Istodor
Cartea vietii mele – o carte de istorii orale despre socialism sau ce-ti mai ramine de facut daca, facind o banala documentare despre viata in comunism pe scara de bloc a copilariei tale, descoperi ca esti adoptat?

Pret: 26,95 RON
   
 
Cate ceva despre mass-media
Borin Van Loon, Ziauddin Sardar
Cate ceva despre mass-media exploreaza relatia complexa dintre mass-media, ideologie, cunoastere si putere. Ea ofera o calatorie fascinanta in istoria mass-media si prezinta puncte de vedere coerente asupra industriei mijloacelor de comunicare, precum si o teorie a mass-media si metodelor sale de cercetare.
Pret: 14,00 RON
   
Volumul reuneste articole aparute in Jurnalul National si Ziarul Financiar in perioada ianuarie 2004 – februarie 2006, avind ca tema integrarea Romaniei in spatiul economic si politic al Uniunii Europene.
Pret: 29,50 RON
   
1 2 3 ... 6 7 8

       

Termeni si conditii | Contact

© 2005 Metropolis Itrade. Conceput si realizat de matrix<works/>
CUI: 24089618, J40/10984/23.06.2008
Telefon +40 734 181 455