Carti Reviste
    Cautare avansata ABONARE NEWSLETTER
Carti > Categorii > Literatura si Lingvistica > Critica si teorie literara
Literatura si Lingvi ...   Critica si teorie literara, 21 titluri
       
1 2 3
 
111 romane celebre intr-o singura carte
Ruxandra Ivancescu, Ana Popescu

Volumul este structurat într-o formula de mare accesibilitate, ca un dictionar, cuprinzând în cazul fiecaruia din cei 111 romancieri selectati, date despre geneza si aparitia cartii prezentate, un rezumat al continutului, câteva piste de lectura, o scurta bio-bibliografie a autorului.

Pret: 30,00 RON
   
"Pe tot parcursul acestui studiu, ma concentrez asupra citirii si recitirii ca procese, ca activitati dependente de timp, ca explorari, ca vizitari si (poate nostalgice) revizitari ale textelor, ca plimbari prin paduri textuale, excursii de placere, hoinareli sau pelerinaje."

Matei Calinescu
Pret: 28,95 RON
   
Lucrarea de fata isi propune sa puna in evidenta profilul scriitorului roman in primele etape, dificile si entuziaste, ale intemeierii culturii nationale moderne.
Pret: 14,00 RON
   
 
Arca lui Noe
Nicolae Manolescu
“Am incercat sa ofer in Arca Lui Noe un tablou tipologic si istoric al romanului romanesc."– Nicolae Manolescu
Pret: 29,00 RON
   
 
Arta poetica
Jorge Luis Borges
”Mi-am petrecut viata citind, analizand, scriind (sau incercand sa scriu) si bucurandu-ma. Aceasta din urma, mi-am dat seama, e cea mai importanta dintre toate.” - Jorge Luis Borges
Pret: 13,00 RON
   
 
Cate ceva despre postmodernism
Richard Appignanesi, Chris Garratt
Cartea este un ghid indispensabil pentru oricine este fascinat sau exasperat de aceasta sala a oglinzilor care este postmodernismul.
Pret: 14,00 RON
   
 
Cate ceva despre studii culturale
Borin Van Loon, Ziauddin Sardar
Ce sunt, mai exact, studiile culturale si cum este elaborata aceasta ‘disciplina’?
Aceasta carte ofera o calatorie pe terenul minat al acestui domeniu complex, care isi are originea in Marea Britanie si care migreaza catre Statele Unite, Canada, Franta, Australia si sudul Asiei, examinand ideile principalilor sai exponenti si furnizand informatii despre particularitatile acestor studii in intreaga lume.
Pret: 14,00 RON
   

"Cartea scrisa de Ilie Rad - utila, frumoasa, cu suflet - merita sa fie recomandata studentilor si doctoranzilor." (Septimiu Chelcea)

Pret: 28,95 RON
   
 
Dimineata poetilor
Eugen Simion
    Dimineata poetilor este o incercare de a-i readuce in atentia publicului pe poetii care au marcat inceputul poeziei romane moderne si, in acelasi timp, de a le reda statutul lor de intemeietori ai acestui gen.
Pret: 32,95 RON
   
Lucrarea cuprinde un numar de 18 analize stilistice ale unor texte reprezentative din literatura romana (beletristica romaneasca veche si moderna: de la Varlaam la Nichita Stanescu).
Pret: 19,90 RON
   
1 2 3

       

Termeni si conditii | Contact

© 2005 Metropolis Itrade. Conceput si realizat de matrix<works/>
CUI: 24089618, J40/10984/23.06.2008
Telefon +40 734 181 455