Carti Reviste
    Cautare avansata ABONARE NEWSLETTER
Literatura si Lingvi ...   Poezii, 29 titluri
       
1 2 3
 
Bilete in Bilimbabi
Joachim Ringelnatz

Ludex, numele colectiei este o limpede aluzie la venerabilul concept de homo ludens. Caci, evident, nu suntem primii, nici singurii pe lumea asta, cadarora le-ar place gratia sa atenueze, cat de cat, dizgratia conditiei noastre, jocul fiind o garantie si o intretinere constanta a reflexului libertatii noastre.

Pret: 20,00 RON
   
 
Calatorul heruvimic
Angelus Silesius
Versurile lui Angelus Silesius poarta amprenta unui spirit scormonitor, nesupus si plin de dragoste. Nu e de mirare ca meditatiile lui despre lume si Dumnezeu au atras mai tarziu filozofi precum Leibnitz, Hegel, Schopenhauer, Heidegger si Derrida, dar si pe psihanalistul Carl Gustav Jung.
Pret: 19,00 RON
   
 
Centura de castitate
Nichita Danilov
„Intre parabola si notatie, intre confesiune si oracularitate, intre descriptie si profetie, Nichita Danilov se misca nonsalant, unind angoasa cu gratia, cotidianitatea cu himericul si ironia cu o certa ispita de magician."
Al. Cistelecan
Pret: 19,95 RON
   
 
Cosbuc
George Cosbuc
Antologie de poezii, selectate special pentru elevi. Din cuprins: Povestea gaştelor, Iarna, Iarna  pe ulita, Cantec, Concertul primaverii, Pomul Craciunului, Scumpa TaraRomaneasca, Vestitorii primaverii, La oglinda, Mama, Pe langa boi, Vara, Doina, Moartea lui Fulger, Nunta Zamfirei etc
Pret: 12,00 RON
   
 
Didascaliile
Traian Stef

"... In textele lui Traian Stef actul scriptural e o "trasare de urme" marcata de voluptatea schimbarii mastilor, a transferului permanent dinspre realitate si scripturalitate si invers, un joc, eminamente baroc, de-a metamorfozele, pe parcursul caruia scriptorul dobandeste ipostaza omului-text."

(Octavian Soviany in "Contemporanul",15/1998)

Pret: 6,00 RON
   
O premiera pe piata editoriala romaneasca! 
Pret: 49,95 RON
   
 
Eminescu
Mihai Eminescu

Antologie de poezii, selectate special pentru elevi. Din cuprins: Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie, Craiasa din poveşti, Povestea codrului, O, ramai, Revedere, Luceafarul, Somnoroase pasarele, Ce te legeni, Fat-Frumos din lacrima etc.

Pret: 12,00 RON
   
 
IEPURELE DE MARTIE
Dana Catona
Iepurele de martie este o selectie din poeziile scrise intr-un interval de cinci ani; mai vechi sau mai recente, mai vesele sau mai triste, ele sint un fel de pseudo-jurnal care a avut adesea un rol terapeutic.
Pret: 12,90 RON
   
 
Invizibilul soare
Nichita Stanescu
Pret: 30,00 RON
   
 
Jaratec beau
Niculaie Z-Bucium

   Creatia poetica a lui Niculaie Popovici, silita la anonimat de vrajmasia vremurilor, se impune a fi cunoscuta si evaluata in ansamblul ei. Spontaneitatea si libertatea in gandire si in exprimare, totala lipsa de inhibitie prin ignorarea cenzurii, varietatea temelor abordate, fluenta versurilor, toate acestea sunt de natura a-i asigura lui N. Popovici un loc in peisajul arid al poeziei de sertar  a epocii totalitarismului comunist.

Pret: 18,00 RON
   
1 2 3

       

Termeni si conditii | Contact

© 2005 Metropolis Itrade. Conceput si realizat de matrix<works/>
CUI: 24089618, J40/10984/23.06.2008
Telefon +40 734 181 455