Reviste
    Cautare avansata ABONARE NEWSLETTER
Home > Index edituri > Leda > Clasic de buzunar
Top Vanzari  
Traiesc, deci ma abtin
Dr. Mihaela Bilic
Pret: 49,90 RON
Top Vanzari  
Mama si copilul
Emil Capraru, Herta Capraru
Pret: 70,85 RON
Top Vanzari  
Carte de bucate
Silvia Jurcovan
Pret: 43,60 RON
Aboneaza-te la newsletter
Aboneaza-te si vei afla ultimele noutati din domeniu.
Vezi ce carti ai in wishlist
Edituri   Leda,Colectia Clasic de buzunar, 10 titluri
       
 
Bulgare de seu [...] este o capodopera de compozitie, de comic, de observatie.” - Gustave Flaubert
Pret: 17,00 RON
   
 
Figura emblematica a prozei franceze din a doua jumatate a secolului al XIX-lea, Guy de Maupassant (1850-1893) isi dezvolta creatia in trei directii, fiecare dintre ele ilustrata printr-o capodopera: nuvela realista  Bulgare de seu (1880), romanul social si de moravuri - Bel-Ami (1885) si povestirea fantastica - Horla (1887). Marele scriitor ramane insa, mai cu seama, maestrul incontestabil al genului scurt.
Pret: 17,00 RON
   
 
CASA BLESTEMATA
Vicente Blasco Ibanez
Valencia - taram binecuvantat cu bucuria vietii, leagan al pasiunilor neinfranate, al generozitatii, dar si al cruzimii nemasurate. Aici a vazut lumina zilei Vicente Blasco Ibáńez (1867-1928) - si intreaga sa viata a fost marcata de sangele rosu al huertei. Debordand de vitalitate, cu o pasiune navalnica pentru cuvant, fie el spus în mijlocul unei adunari populare, tiparit intr-un ziar revolutionar sau asternut in paginile unui caiet, Blasco Ibáńez ramane pana azi cel mai cunoscut reprezentant al literaturii spaniole de la sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului al XX-lea. Romanele sale, pline de culoare, nuanta si amanunt, poarta peste ani parfumul mereu tanar al ogoarelor, puterea etern innoita a vietii si zbuciumul supravietuirii.
Pret: 17,50 RON
   
 
Dama de Pica
Alexandr Puskin
“Puskin este omul rus in stadiul sau final de dezvoltare, asa cum poate acesta va arata peste doua sute de ani. Intr-insul, natura rusa, sufletul rus, limba rusa, caracterul rus se reflecta cu puritatea si frumusetea purificata cu care se reflecta un peisaj pe suprafata unei oglinzi convexe.” – Gogol
Pret: 17,00 RON
   
 
Dona perfecta
Benito Perez-Galdos
“Putini romancieri europeni pot sta alaturi de el [Galdos] in ceea ce priveste grandoarea conceptiilor si nici unul dintre ei nu-l intrece in privinta bogatiei fanteziei.” – Menendez y Pelayo
Pret: 16,50 RON
   
 
Fata capitanului
Alexandr Puskin
Romanul Fata căpitanului descrie, cu emoţie şi sensibilitate, Rusia patriarhală, sfâşiată, în anii 1773–1774, de una dintre cele mai mari crize ale istoriei sale milenare, în centrul căreia se detaşează figura răsculatului Emelian Pugaciov.
Pret: 14,50 RON
   
 
Document al unei crize existentiale si totodata al unei crize a artei, Insemnările lui Malte Laurids Brigge se prezinta ca un roman-jurnal aparte, straniu si tulburator, pentru ca toate trairile misteriosului erou solitar, care-l sustin si-i intretin substanta, se rotesc, obsesiv, in jurul acelui deznodamant ascuns, de care Malte nu s-a putut apropia: momentul propriei sale prabusiri, adica al mortii sale.
Pret: 18,90 RON
   
 
PIATA WASHINGTON
Henry James
Tipul ,,fetei americane'' (zugravit de James cu multa finete analitica si pregnanta psihologica si in romane precum Roderick Hudson sau Portretul unei doamne) este prezentat si aici cu o profunda intelegere si simpatie pentru eroina sa, tanara si bogata fiica a doctorului Sloper, Catherine, de a carei dragoste sincera, bunatate si naivitate, incearca sa profite un abil vanator de zestre, Morris Townsend.
Pret: 18,90 RON
   
 
“Cehov este unul dintre putinii [autori] ale carui nuvele simti dorinta de a le citi a doua oara.” – Lev Tolstoi

Pret: 15,50 RON
   
 
In constelatia marilor scriitori de la cumpana veacurilor XIX-XX, Aleksandr Ivanovici Kuprin (1870-1938) se remarca printr-o proza in care patosul poetic, echilibrul estetic, infiltrarea unor accente mistice, nota confesiva etc., lasa o amprenta romantica pe realismul predominant al operei sale. Nuvelele acestui volum (Sulamita, Vrajitoarea, Bratara cu granate), trei variatiuni pe tema iubirii, pot fi asezate sub semnul cuvintelor Apostolului Pavel (Corinteni, I, 13): "Daca dragoste nu am, nimic nu sunt", fireste, intr-o acceptie restrictiva. In trei registre diferite, ca timp, spatiu si categorie sociala, cu tonalitatile stilistice adecvate cadrului in care se desfatoara actiunea, textele infatiseaza iubirea ca daruire si jertfa de sine, ca sens major al vietii, fara de care existenta isi pierde rostul.
Pret: 18,00 RON
   

       

Termeni si conditii | Contact

© 2005 Metropolis Itrade. Conceput si realizat de matrix<works/>
CUI: 24089618, J40/10984/23.06.2008
Telefon +40 734 181 455