Carti Reviste
    Cautare avansata ABONARE NEWSLETTER

   

Cartea rasului si a uitarii

de Milan Kundera, traducerea Mariana Vorona
Vezi coperta spate  E un roman despre ras si despre uitare, despre uitare si despre Praga, despre Praga si despre ingeri.


Pretul nostru: 32,00 RON   
    
Detalii
Editura: Humanitas
Colectia: Milan Kundera
ISBN: 973-50-1020-8
Numar de pagini: 265
Limba: Romana
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Cine a cumparat aceasta carte a mai cumparat si
Alte carti din colectia Milan Kundera
De la editor
Aceasta carte este in totalitatea ei un roman in forma de variatiuni. In succesiunea lor, fiecare capitol constituie o etapa diferita a unei calatorii ce duce in interiorul unei teme, in intreiorul unei idei, in interiorul unei situatii unice, a carei intelegere se pierde pentru mine in nemarginire.

E un roman despre Tamina si, din clipa in care Tamina paraseste scena, devine un roman pentru Tamina. Ea este personajul principal si principalul ascultator, toate celalalte intamplari fiind o variatiune a propiei sale povesti, ce se unesc in viata ei ca intr-o oglinda.

E un roman despre ras si despre uitare, despre uitare si despre Praga, despre Praga si despre ingeri.

MILAN KUNDERA:
Cand, in 1968, tancurile sovietice spulberau ‘Primavara de la Praga’, Milan Kundera era deja un scriitor cunoscut: publicase poezie, teatru, eseuri, iar primul sau roman, ‘Gluma’, si nuvelele adunate in volumul ‘Iubiri caraghioase’ fusesera tiparite in ultimul an in peste 150 000 de exemplare. Atata si ar fi fost de-ajuns pentru ca noile autoritati cehe sa-l excluda de la Catedra de literatura universala pe care o ocupa la Academia de Film si sa-i elimine cartile din toate bibliotecile Cehoslovaciei. Si cum sa fi acceptat un regim impietrit in stalinismul deceniului sase pe acela care fusese nu doar un participant activ la efervescenta miscarii pragheze, dar mai si declarase – si ilustrase in cartile sale – ca tocmai stalinismul l-a invatat virtutea izbavitoare a rasului? Iata de ce urmatorul roman, ‘Viata e in alta parte’, i-a aparut in 1973 in Franta, iar doi ani mai tarziu autorul insusi se stabilea aici, devenind in scurt timp un scriitor de faima internationala, tradus in toate limbile importante ale lumii.
Ce spun cititorii
Ti-a placut cartea? Sau nu? Spune-ne parerea ta!

       

Termeni si conditii | Contact

© 2005 Metropolis Itrade. Conceput si realizat de matrix<works/>
CUI: 24089618, J40/10984/23.06.2008
Telefon +40 734 181 455