Carti Reviste
    Cautare avansata ABONARE NEWSLETTER

Cate ceva despre Buddha

de Jane Hope, Borin Van Loon, traducerea Cătălin Constantin
Meditatie, Karma, Tao, Zen, Tantra, Nirvana - iata doar cateva dintre multele concepte budiste care au patruns in cultura occidentala si care, de cele mai multe ori, sunt gresit intelese.

Pretul nostru: 14,00 RON   
    
Detalii
Editura: Curtea Veche
Colectia: Cate ceva despre
Anul aparitiei: 2004
ISBN: 973-669-051-2
Numar de pagini: 176
Limba: Romana
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Alte carti din colectia Cate ceva despre
De la editor

Meditatie, Karma, Tao, Zen, Tantra, Nirvana - iata doar cateva dintre multele concepte budiste care au patruns in cultura occidentala si care, de cele mai multe ori, sunt gresit intelese. Ce este religia budista, atat de vasta si de complexa, tesuta din intrepatrunderea civilizatiilor asiatice, din India pana in regiunile himalayene, China, Vietnam, Coreea si Japonia? Care este istoria sa si cum se manifesta varietatea practicilor sale?

Autoarea Jane Hope, adepta a budismului, arata ca iluminarea, telul ultim al acestei practici, tine de trairea individuala a adevarului si de invatatura transmisa de la maestru la discipol. Cartea dezvaluie acest traseu initiatic printr-o bogata colectie de povestiri si explica practicile meditatiei. Cititorul isi mai poate lamuri de aici rolul budismului in Asia moderna si in ce consta influenta lui crescinda asupra gindirii occidentale.

Autori:
Jane Hope s-a nascut in 1945, in America. Dupa ce a obtinut o diploma de bele-arte, s-a ocupat de teatrul alternativ. In anii '70 a devenit discipol al marelui maestru tibetan Chogyam Trungpa Rinpoche si e unul dintre membrii fondatori ai centrului de meditatie si studii budiste Dharmadhatu din Londra. In ultimii 50 de ani a tinut conferinte despre meditatie exclusiv in America de Nord si Europa, iar acum lucreaza in calitate de consilier pentru cei care au suferit grave pierderi.

La varsta lui, Borin Van Loon, ilustrator de ocazie pentru cei cu stare, ar trebui sa stie mai multe. Artistul, originar din Suffolk, a lucrat de-a lungul timpului pentru numeroase persoane particulare si reviste de public, a ilustrat mai multe carti, printre care ‘Prezentarile despre Dickens si despre genetica’. A creat de asemenea un bizar colaj de benzi desenate ce se tot dezvolta pe masura ce noi vorbim. Merita sa spunem ca intrebarea pe care si-o pune cel mai des artistul atunci cand sta relaxat in spatiosul sau studio, dotat cu aer conditionat, cu draperii de matase si decorat cu tablouri ale maestrilor flamanzi si cu picturi de Magritte, e urmatoarea: “Cand ai de gand sa-ti iei o slujba ca lumea?”

Ce spun cititorii
Ti-a placut cartea? Sau nu? Spune-ne parerea ta!

       

Termeni si conditii | Contact

© 2005 Metropolis Itrade. Conceput si realizat de matrix<works/>
CUI: 24089618, J40/10984/23.06.2008
Telefon +40 734 181 455