Carti Reviste
    Cautare avansata ABONARE NEWSLETTER
Aboneaza-te la newsletter
Aboneaza-te si vei afla ultimele noutati din domeniu.

Metode avansate in cercetarea sociala
Analiza multivariata de interdependenta

de Irina Culic
Orice efort de cercetare sociala pretinde cunoasterea temeinica a faptului sau fenomenului social studiat. In acest sens, extrem de utile se dovedesc tehnicile cantitative de analiza prezentate in cartea de fata, alaturi de reperele teoretic-conceptuale necesare in identificarea structurii unui fapt social, a unui set de date sau a unei populatii.

Pretul nostru: 19,95 RON   
    
Detalii
Editura: Polirom
Colectia: Collegium.Sociologie. antropologie
Anul aparitiei: 2004
ISBN: 973-681-607-9
Numar de pagini: 232
Limba: Romana
Alte carti din colectia Collegium.Sociologie. antropologie
De la editor
Orice efort de cercetare sociala pretinde cunoasterea temeinica a faptului sau fenomenului social studiat. In acest sens, extrem de utile se dovedesc tehnicile cantitative de analiza prezentate in cartea de fata, alaturi de reperele teoretic-conceptuale necesare in identificarea structurii unui fapt social, a unui set de date sau a unei populatii. Logica argumentatiei este aici mai usor de urmarit, intrucit aparatul matematic e transpus in cuvinte, in limbajul obisnuit, cu numeroase exemple pentru fiecare etapa a explicatiei. De asemenea, fiecare capitol ce abordeaza o tehnica anume cuprinde cel putin un model complet de analiza. In plus, nu trebuie ignorat un aspect esential: nu orice tehnica se potriveste oricind, oricum, oriunde, iar aceasta carte dezvolta un astfel de simt discriminativ.

Cuprins: Metodologia cercetarii sociale Date, teorii despre date, masurare Analiza multivariata. Metode de interdependenta Analiza factoriala Analiza cluster Scalarea multidimensionala Analiza de corespondenta si analiza de omogenitate
Ce spun cititorii
Ti-a placut cartea? Sau nu? Spune-ne parerea ta!

       

Termeni si conditii | Contact

© 2005 Metropolis Itrade. Conceput si realizat de matrix<works/>
CUI: 24089618, J40/10984/23.06.2008
Telefon +40 734 181 455