Carti Reviste
    Cautare avansata ABONARE NEWSLETTER
Aboneaza-te la newsletter
Aboneaza-te si vei afla ultimele noutati din domeniu.

Antropologie. Cinci introduceri

de Vintila Mihailescu
Ca introducere comprehensiva in antropologie, realizata din perspective multiple, lucrarea lui Vintila Mihailescu contribuie la profesionalizarea unei discipline care, desi nu are inca o traditie bine consolidata in Romania, cunoaste astazi o expansiune remarcabila.

Pretul nostru: 39,95 RON   
    
Detalii
Editura: Polirom
Colectia: Collegium.Sociologie. antropologie
Anul aparitiei: 2009
ISBN: 978-973-46-1372-4
Numar de pagini: 384
Limba: Romana
Cine a cumparat aceasta carte a mai cumparat si
Alte carti din colectia Collegium.Sociologie. antropologie
De la editor
Editia a II-a revazuta si adaugita

Ca introducere comprehensiva in antropologie, realizata din perspective multiple, lucrarea lui Vintila Mihailescu contribuie la profesionalizarea unei discipline care, desi nu are inca o traditie bine consolidata in Romania, cunoaste astazi o expansiune remarcabila. Sint abordate temele majore din domeniu, numeroasele incercari de definire a specificului antropologiei, reflectia despre simbol din perspectiva citorva paradigme dominante ale maestrilor disciplinei, modul in care se construieste privirea antropologului in raport cu Celalalt, ordonarea lumii prin constructii si deconstructii antropologice. Pornind de la ideea ca antropologia are ca preocupare de baza definirea Omului prin descrierea diferentelor fata de Celalalt, autorul aduce in discutie contexte si fenomene sociale din spatiul romanesc pentru a le compara cu cele din alte zone si culturi, evocate de diverse cercetari.


Cuprins:
O introducere generica La inceput a fost... simbolul Privirea antropologica si constructiile Omului De la haos la ordine. Constructii si deconstructii antropologice Eroii eponimi ai antropologiei: Primitivul, Autohtonul si Omul
Ce spun cititorii
Ti-a placut cartea? Sau nu? Spune-ne parerea ta!

       

Termeni si conditii | Contact

© 2005 Metropolis Itrade. Conceput si realizat de matrix<works/>
CUI: 24089618, J40/10984/23.06.2008
Telefon +40 734 181 455