Carti Reviste
    Cautare avansata ABONARE NEWSLETTER

Jurnalul unui scandal

de Zoe Heller, traducerea Luminita Marcu
„Jurnalul unui scandal seamana cu o privire aruncata pe furis in intimitatea cuiva: iti lasa o senzatie de placere vinovata si de curiozitate ilicita.” (Independent)

Pretul nostru: 27,50 RON   
    
Detalii
Editura: Polirom
Colectia: Biblioteca Polirom
Anul aparitiei: 2007
ISBN: 978-973-46-0741-9
Numar de pagini: 344
Limba: Romana
Cine a cumparat aceasta carte a mai cumparat si
Alte carti din colectia Biblioteca Polirom
De la editor
Traducere si postfata de Luminita Marcu.

Jurnalul unui scandal a fost nominalizat in 2003 la Booker Prize, iar in 2006 a stat la baza unei ecranizari care a rulat si in Romania, cu Judi Dench si Cate Blanchett in rolurile principale, filmul, cea mai controversata productie a anului 2007, fiind la rindul lui nominalizat la premiile Oscar.

La inceputul anului scolar, intr-un colegiu britanic, isi face aparitia Sheba Hart, o noua profesoara, plina de entuziasm si foarte frumoasa. Este un personaj neconventional, care stirneste atentia si birfele in interiorul catedrei. Este, de asemenea, complet nepregatita pentru mediul galagios si imprevizibil al elevilor minati de impulsurile adolescentei. Incearca sa faca fata acestor dificultati, sperind sa le poata totusi trezi curiozitatea fata de artele plastice – in speta, olaritul. Si chiar reuseste sa-l atraga pe unul dintre elevi, insa acest succes ajunge treptat sa aiba implicatii erotice extreme. Povestea ajunge in ziare, iar naratoarea romanului, profesoara de istorie Barbara Covett, o veterana a colegiului, singura si acrita de tarele sistemului de invatamint si de calitatea mediocra a oamenilor care o inconjoara, incearca sa o redea la rindul ei, motivata fiind de relatia de prietenie pe care o are cu protagonista. Aceasta relatie, insa, este si ea una speciala, pe cit de intensa, pe atit de trista.

„Jurnalul unui scandal seamana cu o privire aruncata pe furis in intimitatea cuiva: iti lasa o senzatie de placere vinovata si de curiozitate ilicita.” (Independent)

„Un roman excelent, de o ironie subtila pe care Heller o dozeaza la marea arta.” (Evening Standard)
Ce spun cititorii
Ti-a placut cartea? Sau nu? Spune-ne parerea ta!

       

Termeni si conditii | Contact

© 2005 Metropolis Itrade. Conceput si realizat de matrix<works/>
CUI: 24089618, J40/10984/23.06.2008
Telefon +40 734 181 455