Carti Reviste
    Cautare avansata ABONARE NEWSLETTER

   

Mantaua. Povestiri. Nuvele
Editie Cartonata

de N.V. Gogol, traducerea Alexandru Cosmescu, Igor Cretu, Aureliu Busuioc si Emil Iordache
„Ce anume reprezinta fiecare dintre nuvelele lui Gogol? O comedie care incepe cu prostii, continua cu prostii, se termina cu lacrimi si care, in cele din urma, se cheama viata.” (V.G. Belinski)

Pretul nostru: 56,00 RON   
    
Detalii
Editura: Polirom
Colectia: Biblioteca Polirom
Anul aparitiei: 2007
ISBN: 978-973-46-0853-9
Numar de pagini: 728
Limba: Romana
Cine a cumparat aceasta carte a mai cumparat si
Alte carti din colectia Biblioteca Polirom
De la editor
Editie coordonata de Emil Iordache.

Traducere din limba rusa si note de Alexandru Cosmescu, Igor Cretu, Aureliu Busuioc si Emil Iordache.

Selectia textelor si tabel cronologic de Emil Iordache.

Editia de fata reproduce primele doua volume ale editiei de opere Gogol, coordonata de Emil Iordache, cu exceptia celor doua piese de teatru, Casatoria si Revizorul. Sint incluse cele doua volume de „povestiri ucrainene”, adica Serile din catunul de linga Dikanka si Mirgorod, cit si nuvelele (Nevski Prospekt, Nasul, Portretul, Mantaua, Caleasca, Insemnarile unui nebun si Roma). S-a incercat stringerea intr-un volum a integralei „prozei scurte” gogoliene: adresindu-se in primul rind publicului larg, prezenta editie nu include variante, ci vizeaza forma ultima la care a ajuns scriitorul, uneori dupa interventii si prelucrari masive ale operelor, chiar publicate.

„Pricina acelei veselii care s-a facut remarcata in primele mele scrieri se explica printr-o anume necesitate sufleteasca. Ma incercau accese de deprimare, inexplicabile chiar pentru mine insumi, care proveneau probabil din starea mea bolnavicioasa. Ca sa ma distrez, nascoceam toate lucrurile comice de care eram in stare.” (N.V. Gogol)

„Ce anume reprezinta fiecare dintre nuvelele lui Gogol? O comedie care incepe cu prostii, continua cu prostii, se termina cu lacrimi si care, in cele din urma, se cheama viata.” (V.G. Belinski)
Ce spun cititorii
Ti-a placut cartea? Sau nu? Spune-ne parerea ta!

       

Termeni si conditii | Contact

© 2005 Metropolis Itrade. Conceput si realizat de matrix<works/>
CUI: 24089618, J40/10984/23.06.2008
Telefon +40 734 181 455