Carti Reviste
    Cautare avansata ABONARE NEWSLETTER
Aboneaza-te la newsletter
Aboneaza-te si vei afla ultimele noutati din domeniu.

Depresie si tentative de suicid la adolescenta

de Elise Berthaut, Daniel Marcelli, traducerea Geta-Liuba Dafinoiu
Depresia si tentativele de suicid sint sistematic abordate in aceasta lucrare sub aspect teoretic, clinic si psihopatologic, evidentiindu-se legaturile dintre ele, precum si evolutiile recente in tratarea lor.

Pretul nostru: 32,95 RON   
    
Detalii
Editura: Polirom
Colectia: PSIHOLOGIE CLINICA SI PSIHOTERAPIE
Anul aparitiei: 2007
ISBN: 978-973-46-0543-9
Numar de pagini: 336
Limba: Romana
Alte carti din colectia PSIHOLOGIE CLINICA SI PSIHOTERAPIE
De la editor
Depresia si tentativele de suicid sint sistematic abordate in aceasta lucrare sub aspect teoretic, clinic si psihopatologic, evidentiindu-se legaturile dintre ele, precum si evolutiile recente in tratarea lor. Pentru fiecare dintre cele doua teme, autorul dezvolta o strategie unitara ce consta in identificarea, evaluarea si intelegerea problemelor fiecarui pacient, miza esentiala pentru tratarea lui, dar si pentru deontologia profesiei de terapeut. Ingrijirea pacientului este gindita astfel dintr-o dubla perspectiva, implicind atit o buna cunoastere a diverselor modalitati de tratament, a avantajelor si limitelor lor, cit si consilierea si, mai ales in cazul adolescentului, nevoia de a-i atribui acestuia un rol activ in cadrul demersului terapeutic.

Cuprins: Depresia de inferioritate Depresia de abandon Ipoteze si abordari organice Conditii de mediu si evenimente de viata Identificarea tentativelor de suicid Relatia dintre tentativa de suicid si depresie Consecintele gestului suicidar Consultatii terapeutice si terapii scurte
Ce spun cititorii
Ti-a placut cartea? Sau nu? Spune-ne parerea ta!

       

Termeni si conditii | Contact

© 2005 Metropolis Itrade. Conceput si realizat de matrix<works/>
CUI: 24089618, J40/10984/23.06.2008
Telefon +40 734 181 455