Carti Reviste
    Cautare avansata ABONARE NEWSLETTER
Aboneaza-te la newsletter
Aboneaza-te si vei afla ultimele noutati din domeniu.

Introducere in antropologia culturala
Mitul si ritul

de Mihai Coman
"Lucrarea de fata se doreste a fi un instrument pentru cei care vor sa se initieze in studiul mitului si ritului. Spre deosebire de un dictionar de concepte (prizonier al ordonarii alfabetice), volumul organizeaza materia dupa principii didactice, incercind sa ofere un fir conducator care sa permita atit imersiunea in lumea polimorfa a miturilor si riturilor, cit si revenirea la un plan de generalizare integrator si la o reflectie critica avizata. " 

(Mihai Coman)


Pretul nostru: 32,95 RON   
    
Detalii
Editura: Polirom
Colectia: Collegium.Sociologie. antropologie
Anul aparitiei: 2008
ISBN: 978-973-46-1061-7
Numar de pagini: 360
Limba: Romana
Cine a cumparat aceasta carte a mai cumparat si
Alte carti din colectia Collegium.Sociologie. antropologie
De la editor
"Lucrarea de fata se doreste a fi un instrument pentru cei care vor sa se initieze in studiul mitului si ritului. Spre deosebire de un dictionar de concepte (prizonier al ordonarii alfabetice), volumul organizeaza materia dupa principii didactice, incercind sa ofere un fir conducator care sa permita atit imersiunea in lumea polimorfa a miturilor si riturilor, cit si revenirea la un plan de generalizare integrator si la o reflectie critica avizata. Capitolele sint legate intre ele precum partile unui roman-fluviu, deoarece societatile si indivizii folosesc riturile si miturile in mod creativ si flexibil, descompunind complexele mitico-rituale in unitati mai mici, cu care reconstruiesc permanent configuratii noi." (Mihai Coman)
   

Cuprins: Mit si mitologie Ritul: definitii si tipologii Universul magiei Ofrande si sacrificii Procesiuni, pelerinaje si parade Riturile politice Mit si mitologie romaneasca
Ce spun cititorii
Ti-a placut cartea? Sau nu? Spune-ne parerea ta!

       

Termeni si conditii | Contact

© 2005 Metropolis Itrade. Conceput si realizat de matrix<works/>
CUI: 24089618, J40/10984/23.06.2008
Telefon +40 734 181 455