Carti Reviste
    Cautare avansata ABONARE NEWSLETTER

Semintele focului
China si culisele atacului asupra Americii

de Gordon Thomas, traducerea Monica Milosecu
Vezi coperta spate  La 11 septembrie 2001, in aceeasi zi in care World Trade Center si Pentagonul erau lovite de teroristi, o aeronava militara chineza aducea la Kabul cea mai importanta delegatie chineza pe care talibanii o primisera vreodata.....

Pretul nostru: 27,90 RON   
    
Detalii
Editura: Allfa
Colectia: Lumea in care traim
Anul aparitiei: 2005
ISBN: 973-8457-76-9
Numar de pagini: 496
Limba: Romana
Dimensiuni: 14 x 21 cm
Alte carti din colectia Lumea in care traim
De la editor
Folosindu-se de legaturile deosebite cu Israelul, Washingtonul, Londra si cu intreaga Europa, Gordon Thomas, autor de best-seller-uri recunoscut in plan international si unul dintre reporterii de investigatie de prima mana in ultimii 25 de ani, dezvaluie informatii legate de intentiile Chinei de a folosi actuala criza mondiala pentru a se lansa ca o noua superputere si a deveni principalul inamic al Americii.

La 11 septembrie 2001, in aceeasi zi in care World Trade Center si Pentagonul erau lovite de teroristi, o aeronava militara chineza aducea la Kabul cea mai importanta delegatie chineza pe care talibanii o primisera vreodata. Aceasta venise pentru a semna cu Afganistanul contractul, cerut de Osama bin-Laden, prin care se livrau talibanilor sisteme de detectare a rachetelor, sisteme de comunicatii de ultima ora si sisteme de aparare antiaeriana in schimbul promisiunii talibanilor de a pune capat atacurilor extremistilor musulmani in nordul si vestul Chinei. Cateva ore mai tarziu directorul C.I.A, George Tenet, primea un mesaj cu codul ‘alerta rosie’ de la sediul Mossad-ului din Tel Aviv in care i se prezenta ceea ce el a numit ‘scenariul pentru cel mai rau caz’ - acela in care China se folosea de o arma nemiloasa, bin-Laden, pentru a ataca Statele Unite.

Pana in 2015, China va fi desfasurat mai multe zeci de rachete nucleare indreptate impotriva Statelor Unite - in marea lor majoritate, rachete mobile mai rezistente, cu lansare de pe uscat sau de pe mare. Ea va avea mai multe rachete cu raza scurta si cu raza medie de actiune si rachete de croaziera pentru conflictele regionale. Parte din aceste rachete cu raza mica de actiune vor avea si capete nucleare; marea lor majoritate vor fi insa cu capete conventionale.

Aceste previziuni sunt extrase dintr-un raport al C.I.A pentru Administratia Bush. Informatiile din acest raport, alaturi de alte 100 de pagini de documente nepublicate vreodata ca documente oficiale, se regasesc in ‘Semintele Focului’, alaturi de informatii privind scandalul Inslaw, "cel mai mare furt de soft din istoria omenirii", MKULTRA si legaturile dintre magnatul presei Robert Maxwell si Los Alamos.
Ce spun cititorii
Ti-a placut cartea? Sau nu? Spune-ne parerea ta!

       

Termeni si conditii | Contact

© 2005 Metropolis Itrade. Conceput si realizat de matrix<works/>
CUI: 24089618, J40/10984/23.06.2008
Telefon +40 734 181 455