Carti Reviste
    Cautare avansata ABONARE NEWSLETTER

   

Cu cele mai rele intentii

de Piperno Alessandro, traducerea Dragos Cojocaru
"Cu cele mai rele intentii al lui Alessandro Piperno este una dintre cele mai stralucitoare aparitii in literatura noastra recenta." (Corriere della Sera)


Pretul nostru: 32,00 RON 28,80 RON   
    
Detalii
Editura: Humanitas
Colectia: Romane/Proza.Autori straini
Anul aparitiei: 2008
ISBN: 978-973-689-265-3
Numar de pagini: 312
Limba: Romana
Dimensiuni: 13x20 cm
Cine a cumparat aceasta carte a mai cumparat si
Alte carti din colectia Romane/Proza.Autori straini
De la editor

Supranumit "Alessandro cel Mare" sau "Piperno scandalosul", Alessandro Piperno este o noua stea a literaturii italiene actuale. Romanul "Cu cele mai rele intentii" a fost distins in 2005 cu doua prestigioase premii pentru debut: Premiul Campiello si Premiul Viareggio, si a fost tradus in 11 tari.

"Cu cele mai rele intentii" este o fresca insolita a inaltei societati romane, pe durata a patru decenii, urmarind destinul familiei naratorului, clanul lui Beppy Sonnino. Evocand aceasta lume pestrita, extravaganta si ridicola, orice umbra de tandrete se preface, in ochii tanarului descendent al clanului, Daniel Sonnino, in umor negru si muscatoare ironie. Iar sarcasmul sau nu iarta pe nimeni, si cu atat mai putin pe sine insusi.

Cand, la zece ani, cu prilejul inmormantarii bunicului sau, Daniel Sonnino afla ca, fiind fiul unei familii mixte alcatuite dintr-un tata evreu si o mama catolica, nu poate fi socotit nici evreu si nici catolic pe deplin, sentimentul excluderii capata in ochii lui proportiile unui stigmat ce va apasa asupra intregii sale vieti. Incepand din acel moment, el se va vrea "altfel": altfel decat vitalul, cinicul si imprevizibilul sau bunic, altfel decat snobul sau tata, altfel decat colegii de liceu, toti copii de bani gata. Si va reusi din plin, tinandu-se departe de afacerile familiei si dedicandu-se literaturii, inlocuind sexualitatea debordanta a bunicului Beppy cu un fetisism impenitent, afisand o nepasare fata de conventii in totala contradictie cu uzantele clanului Sonnino, sau acceptand sa sufere ca nici un alt tanar din generatia sa din pricina unei iubiri neimpartasite.

"Cu cele mai rele intentii al lui Alessandro Piperno este una dintre cele mai stralucitoare aparitii in literatura noastra recenta."
(Corriere della Sera)

Ce spun cititorii
Ti-a placut cartea? Sau nu? Spune-ne parerea ta!

       

Termeni si conditii | Contact

© 2005 Metropolis Itrade. Conceput si realizat de matrix<works/>
CUI: 24089618, J40/10984/23.06.2008
Telefon +40 734 181 455