Carti Reviste
    Cautare avansata ABONARE NEWSLETTER

   

Portocalele nu sunt singurele fructe

de Jeanette Winterson, traducerea Vali Florescu
"Winterson a fost asemanata cu multi mari scriitori ai lumii, dar comparatia nu face decat sa ii umbreasca originalitatea vocii, amestecul de romantism si ironie, de eruditie si pasiune care o caracterizeaza." (The New York Times Book Review)

Pretul nostru: 26,00 RON 23,40 RON   
    
Detalii
Editura: Humanitas
Colectia: Romane/Proza.Autori straini
Anul aparitiei: 2008
ISBN: 978-973-689-267-7
Numar de pagini: 216
Limba: Romana
Dimensiuni: 13x20 cm
Cine a cumparat aceasta carte a mai cumparat si
Alte carti din colectia Romane/Proza.Autori straini
De la editor

Roman indraznet si neconventional, distins cu Whitbread First Novel Award.

Jeanette Winterson este o scriitoare de prima marime a literaturii britanice contemporane. Romanul "Portocalele nu sunt singurele fructe", debutul ei fulminant, a fost tradus in peste 30 de tari si ecranizat de BBC.

"Portocalele nu sunt singurele fructe" este povestea semiautobiografica a lui Jeanette, orfana sensibila, inteligenta si rebela, adoptata de o familie de evanghelisti din nordul industrializat si mohorat al Marii Britanii. Copilaria ei devine un amestec suprarealist de predici, catehism, zornait de tamburina in orchestra bisericii si adaptare tarzie la rigorile sistemului educativ. Insa pe masura ce Jeanette se apropie de adolescenta, cariera de misionar pentru care o pregateau parintii incepe sa-si piarda aura, tanara isi descopera o sexualitate deloc ortodoxa, iar linistea familiei se destrama. Jeanette va trebui sa aleaga intre adevarul Bibliei si adevarul din sufletul ei, iar hotararea curajoasa pe care o va lua este inceputul unui drum original si sinuos intre jaloanele unui destin atipic.

"Winterson a fost asemanata cu multi mari scriitori ai lumii, dar comparatia nu face decat sa ii umbreasca originalitatea vocii, amestecul de romantism si ironie, de eruditie si pasiune care o caracterizeaza."
(The New York Times Book Review)

Ce spun cititorii
Ti-a placut cartea? Sau nu? Spune-ne parerea ta!

       

Termeni si conditii | Contact

© 2005 Metropolis Itrade. Conceput si realizat de matrix<works/>
CUI: 24089618, J40/10984/23.06.2008
Telefon +40 734 181 455