Carti Reviste
    Cautare avansata ABONARE NEWSLETTER

   

Baieti teribili

de Chabon Michael

"Un roman fara cusur, inventiv si original, cu dialoguri iuti si bine tintite, in care intamplari insolite se succeda intr-un ritm ametitor." (Publishers Weekly)

Pretul nostru: 35,00 RON   
    

Detalii
Editura: Humanitas
Colectia: Romane/Proza.Autori straini
Anul aparitiei: 2008
ISBN: 978-973-689-191-5
Limba: Romana
Dimensiuni: 13x20 cm
Cine a cumparat aceasta carte a mai cumparat si
Alte carti din colectia Romane/Proza.Autori straini
De la editor

Unul dintre cele mai faimoase romane de campus, publicat in peste cincisprezece tari, desemnat in 1995 Best Book of the Year de "Publishers Weekly" si A Notable Book of the Year de "New York Times". Filmul "Wonder Boys" (2000) ii are ca protagonisti pe Michael Douglas, Tobey Maguire, Robert Downey Jr. si Katie Holmes si a primit un Golden Globe si un Oscar.

O incursiune plina de neprevazut intr-un campus universitar din Pittsburgh, printre hipsteri razvratiti. O poveste tragicomica, cu tuse fine de umor negru, in care intamplarile se imbina ca piesele unui lego spre un final exploziv, si totodata o meditatie asupra artei scrisului, inspiratiei si alegerilor pe care fiecare trebuie sa le faca in viata.

Grady Tripp, profesor de engleza si scriitor pierdut in ceata "joint"-urilor, si-a ratacit, nici el nu stie cum, manuscrisul romanului pe care nu mai reuseste de ani buni sa-l termine. Insotit de studentul sau, James Leer, un scriitor talentat, dar obsedat de sinucideri si mitoman compulsiv, Tripp porneste intr-o odisee donquijotesca pe strazile din Pittsburgh ca sa-si recupereze romanul pierdut si sa-si regaseasca muza. Dincolo de povestea cu intorsaturi neasteptate, "Baieti teribili" e o meditatie subtila si ironica asupra absurdului incercarilor prin care trece un om.

"Michael Chabon e unul dintre cei mai straluciti reprezentanti ai literelor americane din ultimii ani." (The Washington Post Book World)

"Un roman fara cusur, inventiv si original, cu dialoguri iuti si bine tintite, in care intamplari insolite se succeda intr-un ritm ametitor." (Publishers Weekly)

"O poveste provocatoare si captivanta, despre vulnerabilitatea si forta scriitorului in fata lumii si despre abilitatea lui de a se refugia in actul creatiei. " (Chicago Tribune)

"Michael Chabon e un magician al cuvintelor care reinventeaza mereu realitatea, izbutind sa scrie ceea ce putini izbutesc: comedie satirica." (The Los Angeles Times Book Review)

 

Ce spun cititorii
Ti-a placut cartea? Sau nu? Spune-ne parerea ta!

       

Termeni si conditii | Contact

© 2005 Metropolis Itrade. Conceput si realizat de matrix<works/>
CUI: 24089618, J40/10984/23.06.2008
Telefon +40 734 181 455