Carti Reviste
    Cautare avansata ABONARE NEWSLETTER
Aboneaza-te la newsletter
Aboneaza-te si vei afla ultimele noutati din domeniu.

   

DEX - Dictionarul explicativ al limbii romane
Dictionarul explicativ al limbii romane

de Academia Romana, traducerea coord: Ion Coteanu, Luiza Seche, Mircea Seche
Vezi coperta spate  ‘DEX' se adresează tuturor celor care, folosind în mod curent limba română, au nevoie de informatii si lămuriri în legătură cu vocabularul românesc actual.

Pretul nostru: 99,90 RON   
    
Detalii
Editura: Univers Enciclopedic
Anul aparitiei: 1998
Numar de pagini: 1192
Limba: Romana
Dimensiuni: 21 x 26 cm
Cine a cumparat aceasta carte a mai cumparat si
De la editor
‘Dictionarul explicativ al limbii române’ se adresează tuturor celor care, folosind în mod curent limba română, au nevoie de informatii si lămuriri noi în legătură cu vocabularul românesc actual.

Conceput ca un cuprinzător repertoriu lexical, Dictionarul înregistrează si explică foarte multe cuvinte, sensuri si unităti frazeologice noi, ivite în uzul limbii române cu deosebire în ultimele două decenii.

In acest dictionar intră si cuvinte populare, regionale, arhaisme etc. care apar în operele clasice ale literaturii române.

Definirea si explicarea cuvintelor, ca si distribuirea sensurilor, respectă principiile introduse în lexicografia românească de Institutul de Lingvistică din Bucuresti.

In acest cadru devenit traditional si-au găsit locul potrivit toate noutătile de interpretare destinate îmbunătătirii descrierii cuvintelor. Ca si în dictionarele anterioare elaborate la Institutul de Lingvistică din Bucuresti, si în cel de fată au fost incluse locutiuni si expresii, ori de câte ori prezenta lor în cursul tratării unui cuvânt se impunea cu necesitate.

Pentru a respecta traditia din lexicografia natională, Dictionarul indică si originea cuvintelor înregistrate, desi nu este un dictionar etimologic propriu-zis.

La alcătuirea planselor ilustrative, colectivul de autori a primit sfaturile si un substantial ajutor din partea Comisiei de ocrotire a monumentelor naturii, din partea Institutului de Istorie a Artelor, a Muzeului de Istorie Naturală "Grigore Antipa", a Muzeului Satului din Bucuresti, a Observatorului Astronomic din Bucuresti, a Uniunii Arhitectilor.
Ce spun cititorii
Ti-a placut cartea? Sau nu? Spune-ne parerea ta!
12.04.2007 / Florin      
Cred ar trebui sa editati DEX-ul si pe CD sau mai nou pe DVD. Cred ca este mai la indemina, gindindu-ma ca marea majoritate, incepind de la utilizatorii casnici pina la firme, folosesc calculatorul. In maxim 10 ani, tot ce este tiparit pe hirtie, ori o sa fie f. scump sau, nu o sa mai prezinte interes pe piata comerciala!

       

Termeni si conditii | Contact

© 2005 Metropolis Itrade. Conceput si realizat de matrix<works/>
CUI: 24089618, J40/10984/23.06.2008
Telefon +40 734 181 455