Carti Reviste
    Cautare avansata ABONARE NEWSLETTER

   

Al Cincilea Munte

de Paulo Coelho, traducerea Carmen Vasilescu
Vezi coperta spate  Exista momente inevitabile de nefericire care ne intrerup viata. Ele nu au loc insa fara motiv. Uneori lumea pare sa fi conspirat impotriva noastra, asa ca ne intrebam: "De ce trebuie sa mi se intimple tocmai mie?" Confruntati cu inevitabilul, unii dintre noi se descurajeaza; altii insa devin mai puternici si intelegerea lor sporeste.

Pretul nostru: 32,00 RON   
    
Detalii
Editura: Humanitas
Colectia: Paulo Coelho
Anul aparitiei: 2005
ISBN: 973-50-0999-4
Numar de pagini: 219
Limba: Romana
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Cine a cumparat aceasta carte a mai cumparat si
Alte carti din colectia Paulo Coelho
De la editor
Exista momente inevitabile de nefericire care ne intrerup viata. Ele nu au loc insa fara motiv. Uneori lumea pare sa fi conspirat impotriva noastra, asa ca ne intrebam: "De ce trebuie sa mi se intimple tocmai mie?" Confruntati cu inevitabilul, unii dintre noi se descurajeaza; altii insa devin mai puternici si intelegerea lor sporeste. Povestea profetului Ilie este o lectie de speranta nepretuita pentru omul contemporan. In ce masura ne putem prezice destinul?

Aceasta este intrebarea care pluteste in aer deasupra celui de-Al Cincilea Munte si careia fiecare dintre noi incearca sa-i gaseasca raspuns.

Evocand drama si intriga lumii haotice, pline de culoare a Orientului Mijlociu, Paulo Coelho transforma incercarile prin care trece Ilie intr-o poveste tulburatoare si plina de inspiratie - o poveste care aduce cu forta in prim-plan tema universala a triumfului dragosteisi credintei.
PROLOG

La īnceputul anului 870 ī.H., Fenicia – o tara pe care israelitii o numeau Liban – sarbatorea trei secole de pace. Fenicienii erau mandri de aceasta. Nefiind o mare putere politica, ei s-au vazut nevoiti sa-si dezvolte intens capacitatea de a negocia, unicul mod de a-si asigura supravietuirea īntr-o lume ruinata de vesnice razboaie. Īn urma aliantei īncheiate īn jurul anului 1000 ī.H cu regele Solomon, au trecut la modernizarea flotei comerciale, ceea ce a avut ca rezultat expansiunea comertului. De atunci, Fenicia a īnflorit īn continuu. Navigatorii ei au ajuns īn locuri īndepartate ca Spania si Oceanul Atlantic si exista pareri – īnca neconfirmate – ca s-ar gasi inscriptii feniciene īn nord-estul si sudul Braziliei. Vindeau sticla, lemn de cedru, arme, fier si fildes. Locuitorii marilor orase ca Sidon, Tir sau Bzblos cunosteau numerele, citeau īn stele, fabricau vin si foloseau, de aproape doua sute de ani, un sistem de scriere numit de greci alfabet. La īnceputul anului 870 ī.H., īntr-un oras īndepartat, numit Ninive, s-a reunit consiliul de razboi. Cateva capetenii asiriene hotarasera sa-si trimita trupele pentru a cuceri tarile situate de-a lungul coastei mediteraneene. Fenicia era prima tara care urma sa fie invadata. La īnceputul anului 870 ī.H., ascunsi īntr-un grajd din Galaad, īn Israel, doi barbati īsi asteptau sfarsitul apropiat.
Ce spun cititorii
Ti-a placut cartea? Sau nu? Spune-ne parerea ta!
03.05.2008 / alecsstar      
O carte deosebita ...plina de intelepciune, in caz ca nu atzi citit-o, v-o recomand tuturor!

       

Termeni si conditii | Contact

© 2005 Metropolis Itrade. Conceput si realizat de matrix<works/>
CUI: 24089618, J40/10984/23.06.2008
Telefon +40 734 181 455