Carti Reviste
    Cautare avansata ABONARE NEWSLETTER
Aboneaza-te la newsletter
Aboneaza-te si vei afla ultimele noutati din domeniu.

Epistole catre Lucilius, volumul II
Epistole catre Lucilius, volumul II (cartile XI-XII)

de Seneca, traducerea Ioana Costa

Toate epistolele ii sint adresate lui Lucilius, dar sint menite posteritatii. Nu sunt scrisori in sens tehnic, pentru ca nu contin informatii precise si detalii de circumstanta: epistolele catre Lucilius sint partea vie, vibranta, a operei filozofice senecane.Pretul nostru: 32,95 RON   
    
     
Detalii
Editura: Polirom
Colectia: PLURAL
Anul aparitiei: 2008
ISBN: 978-973-46-0955-0
Numar de pagini: 302
Limba: Romana
Dimensiuni: 145 x 225 cm
Cine a cumparat aceasta carte a mai cumparat si
Alte carti din colectia PLURAL
De la editor

Volumul care incheie integrala senecana editata de Polirom.

Integrala filosofica senecana, initiata in 1999 cu Naturales quaestiones. Stiintele naturii in primul veac si continuata cu Dialoguri I (2004), Dialoguri II (2004) si Despre binefaceri. Despre ingaduinta (2005), se incheie cu Epistole catre Lucilius. Cele 124 de epistole (repartizate in mod traditional in douazeci de carti) apar in editia de fata distribuite astfel: volumul I, epistolele 1-83, si volumul al II-lea, epistolele 84-124.

Epistolarul lui Seneca are prea putin din specificul unor scrisori autentice. Toate epistolele ii sint adresate lui Lucilius, dar sint menite posteritatii. Nu sint scrisori in sens tehnic, pentru ca nu contin informatii precise si detalii de circumstanta: epistolele catre Lucilius sint partea vie, vibranta, a operei filosofice senecane. Aici isi gasesc intregirile si nuantarile toate celelalte opere filosofice (tratatele, dialogurile, consolatiile). Si, mai ales, epistolele dau profunzime pildei de viata pe care Seneca doreste sa o lase posteritatii.

Epistolelor catre Lucilius le este adeseori atasat, in codice, controversatul epistolar paulino-senecan, pe care volumul al doilea il reda intr-un appendix. Chiar daca Renasterea a adus o raportare critica la textul respectiv, aureolat de prestigiul celor doi autori carora le-a fost atribuit in mod eronat, el a continuat sa circule in aceasta forma si sa fie abordat de filologi.

Ce spun cititorii
Ti-a placut cartea? Sau nu? Spune-ne parerea ta!
  • Vezi alte carti scrise de Seneca
  • Vezi alte carti editate de Polirom
  • Vezi alte carti din colectia PLURAL
  • Vezi alte carti din domeniul Filosofie

       

Termeni si conditii | Contact

© 2005 Metropolis Itrade. Conceput si realizat de matrix<works/>
CUI: 24089618, J40/10984/23.06.2008
Telefon +40 734 181 455