Carti Reviste
    Cautare avansata ABONARE NEWSLETTER

   

Papii
Istorie si secrete

de Claudio Rendina, traducerea Radu Gadei
Vezi coperta spate  Cartea de fata prezinta istoria acelei “ puteri “ emblematice care este papalitatea, in dublul sau aspect, temporal si spiritual.

Pretul nostru: 34,90 RON   
    
Detalii
Editura: All
ISBN: 973-571-410-8
Numar de pagini: 892
Limba: Romana
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Cine a cumparat aceasta carte a mai cumparat si
De la editor
Prin intermediul biografiilor a 264 de pontifi romani, de la Sf. Petru la Ioan Paul al II-lea, cartea de fata prezinta istoria acelei “ puteri “ emblematice care este papalitatea, in dublul sau aspect, temporal si spiritual. Noul mod de a-l privi pe “ vicarul lui Christos “, incluzand aspectul uman, paraseste in parte privirea ex cathedra si redimensioneaza mitul Sfantului parinte ca personaj. Aceste profiluri pun in evidenta fundalul istoric, legaturile, de atatea ori conflictuale, cu imparati romano-germani, importanta conciliilor, dar nu sunt lipsite de aspecte umane, uneori pitoresti, de multe ori in legatura cu legenda.

"Papii. Istorie si secrete", carte deopotriva riguroasa si dezinvolta, se adreseaza atat specialistilor (istorici, teologi), cat si publicului larg, doritor sa cunoasca una dintre paginile cele mai interesante ale istoriei umanitatii.

CLAUDIO RENDINA:
Claudio Redina(n. 1938), istoric, critic de arta, scriitor si jurnalist, este autorul multor volume privitoare la “cetatea cetatilor”, Roma. Cartile sale abordeaza istoria milenara, legendele, tezaurele artistice, personalitatile care au facut celebru acest oras. Interesat deopotriva de istoria raporturilor de forta in spatiul italic, Rendina si-a indreptat atentia spre trecutul focarelor de putere ale italiei medievale si renascentiste.
Ce spun cititorii
Ti-a placut cartea? Sau nu? Spune-ne parerea ta!

       

Termeni si conditii | Contact

© 2005 Metropolis Itrade. Conceput si realizat de matrix<works/>
CUI: 24089618, J40/10984/23.06.2008
Telefon +40 734 181 455