Carti Reviste
    Cautare avansata ABONARE NEWSLETTER
Recomandari  
Pret: 29,00 RON
Recomandari  
La cumparaturi cu bebe
Sophie Kinsella
Pret: 39,95 RON
Recomandari  
Pret: 21,95 RON
Recomandari  
Iti amintesti de mine?
Sophie Kinsella
Pret: 39,95 RON
Recomandari  
Valul pictat
W. Somerset Maugham
Pret: 24,95 RON
Top 3

   

Amintirea palida a muntilor

de Kazuo Ishiguro, traducerea Mihai Moroiu
Vezi coperta spate  Amintirea palida a muntilor este povestea melancolica a lui Etsuko, o japoneza care traieste singura in Anglia, straduindu-se sa exorcizeze un trecut bintuit de cosmarul celui de-al Doilea Razboi Mondial...

Pretul nostru: 28,50 RON   
    
     
Detalii
Editura: Polirom
Colectia: Biblioteca Polirom
Anul aparitiei: 2007
ISBN: 978-973-46-0501-9
Numar de pagini: 344
Limba: Romana
Dimensiuni: 10.6 x 18 cm
Cine a cumparat aceasta carte a mai cumparat si
Alte carti din colectia Biblioteca Polirom
Premii

Romanul Amintirea palida a muntilor, nominalizat la Booker Prize, a primit The Winifred Holtby Memorial Prize, acordat de Royal Society of Literature.


De la editor

Amintirea palida a muntilor este povestea melancolica a lui Etsuko, o japoneza care traieste singura in Anglia, straduindu-se sa exorcizeze un trecut bintuit de cosmarul celui de-al Doilea Razboi Mondial si sa se impace cu sinuciderea fiicei sale mai mari, Keiko. Amintirile sale se concentreaza insa asupra unei legaturi de amicitie din tinerete cu o alta tinara, Sachiko, si cu ciudata ei fiica, Mariko. Povestea centrala este un pretext pentru a prezenta Japonia postbelica, o tara in care valorile traditionale sint negate de tineri, dar noile valori si coduri comportamentale nu sint inca asimilate complet, devenind motiv de confruntari inabusite. Cu rafinamentul si subtilitatea care-i sint proprii, Ishiguro reuseste sa sugereze acea atmosfera ciudata, de lume neasezata, cu tensiuni si frustrari nemarturisite, prin intermediul unei povesti despre moarte, vinovatie si responsabilitate.

Ce spun cititorii
Ti-a placut cartea? Sau nu? Spune-ne parerea ta!
22.08.2009 / Simona      
Este o carte interesanta, care reuseste sa capteze atentia prin prisma faptului ca reprezita de fapt un cumul de sentimente si trairi, atat din prezent cat si din trecut. Recomand aceasta carte, care in opinia mea este cu adevarat o capodopera.

       

Termeni si conditii | Contact

© 2005 Metropolis Itrade. Conceput si realizat de matrix<works/>
CUI: 24089618, J40/10984/23.06.2008
Telefon +40 734 181 455