Carti Reviste
    Cautare avansata ABONARE NEWSLETTER

   

Memorialul durerii
O istorie care nu se invata la scoala

de Lucia Hossu Longin
“Memorialul Durerii" a tinut loc de manual de istorie intr-o vreme in care trecutul demn al democratiei romanesti a fost ignorat si chiar ingropat cu buna stiinta.

Pretul nostru: 35,00 RON   
    
Detalii
Editura: Humanitas
Anul aparitiei: 2007
ISBN: 978-973-50-1520-6
Numar de pagini: 426
Limba: Romana
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Cine a cumparat aceasta carte a mai cumparat si
De la editor

“Memorialul Durerii" a tinut loc de manual de istorie intr-o vreme in care trecutul demn al democratiei romanesti a fost ignorat si chiar ingropat cu buna stiinta. Sa ne imaginam cat de abstract si sters ar fi fost acest trecut fara portretele de neuitat, inscrise pe pelicula, ale atator fosti detinuti politici, stiuti doar cu numele sau nici macar atat, ori ale partizanilor care au ales libertatea muntilor, ori, dimpotriva, ale unor tortionari ca Nicolschi, Craciun sau Borcea. si ce putin s-ar fi stiut despre rascoalele taranesti impotriva colectivizarii, despre hartuirea si rezistenta Bisericii, despre intelectualii care au platit cu inchisoarea sau chiar cu viata impotrivirea la comunism, despre geografia si infatisarea locurilor de detentie sau tortura. Sunt anii din care multi contemporani ai nostri vin fara sa-i fi cunoscut in adevarul lor. “Memorialul Durerii" l-a recuperat si inapoiat." (Romulus Rusan)

Ce spun cititorii
Ti-a placut cartea? Sau nu? Spune-ne parerea ta!
18.11.2007 / Janeta Iliescu      
Sotul meu a facut 14 ani in toate inchisorile comuniste. Din pacate pe 18 iunie a.c., l-am pierdut si ceva din mine s-a rupt odata cu plecarea lui. Va felicit dna. Hossu pentru tot ce a-ti facut si va doresc zile bune pana la sfarsitul vietii. Cu toata consideratia. Janeta Iliescu

       

Termeni si conditii | Contact

© 2005 Metropolis Itrade. Conceput si realizat de matrix<works/>
CUI: 24089618, J40/10984/23.06.2008
Telefon +40 734 181 455